Парчетата може да се окажат, че са контейнер или някакъв отпадък, паднал от кораб

Една от най-големите загадки в историята на авиацията може бе е пред развръзка. Две парчета, които може да са от изчезналия малайзийски самолет, са били заснети от сателит в отдалечен район в южната част на Индийския океан.

 

Евентуалните отломки се намират на около 2400 километра югозападно от западния бряг на Австралия. Това е много изолиран район, далеч от маршрутите на търговските кораби и близо до най-дълбокото място в Индийския океан - Диамантинската падина.

 

Двата обекта плават във водата на около 23 километра един от друг и са с големина около 24 метра всеки. Експерти смятат, че те може да са от опашката и корпуса на изчезналия Боинг, но не изключват и вероятността издирването отново да се окаже в задънена улица - парчетата да са контейнер или някакъв отпадък, паднал от кораб.

 

Към мястото, където са заснети отломките, пътуват няколко кораба от австралийските и американските военноморски сили. Евентуалните останки на самолета, който изчезна преди 12 дни, са в Южния индийския океан, западно от Австралия.

 

Ако отломките се окажат от изчезналия с 239 души на борда самолет, изниква въпросът как Боингът се е озовал на това място. Районът е хиляди километри от географските ширини, на които протече по-голямата част от търсенето.

 

Отломките са забелязани на около 2500 километра югозападно от австралийския град Пърт. Локацията е в противоположна посока на тази, в която е трябвало да лети полет 370 след излитането от Куала Лумпур за Пекин.