Милен Милев е временно отстранен от длъжност

Кметът на Тетевен Милен Милев остава за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Ловеч. Съдът прецени, че Милен Милев може да избяга, да влияе на свидетели и да се укрие, или да унищожи документи. Милев е временно отстранен от длъжността кмет на Тетевен. Срещу него са повдигнати обвинения за престъпления по служба и ощетяване на общината с над 500 хил. лева.  

 

Според прокуратурата през март 2012 година е сключен договор с фирма за доставка на храни в социалните заведения. Заради изисквания на Агенция по храните, договорът е прекратен на 1 април същата година.

 

Година и шест месеца след това същата фирма доставя храни на социалните заведения без договор и без да има нова обществена поръчка.

 

„Аз прекратявам договора и до момента на провеждане на нова процедура е имало фирма която е доставяла храните, без да е имало договор, без да е имало възлагане. Как да се хранят децата от разваляне на стария договор до сключване на новия”, попита Милен Милев.

 

Оказва се, че процедурата за нова обществена поръчка е обявена чак през август 2013 г. И новата, и старата фирма са свързани с човек, близък до жената, с която Милев живее на семейни начала.

 

Днешните решения на съда ще бъдат обжалвани от адвокатите на Милев.

 

Репортер: Поля Томова