Те настояват за справедливост след тежкия инцидент

Приятели на прегазената на спирка Катя от Пловдив събират средства, за да я спасят. 16-годишното момиче едва не бе убито от неразумен шофьор. Те настояват за справедливост след тежкия инцидент. 

Още по темата

 

Тази сутрин лекарите от Университетската болница в Пловдив, където се намира Катя, обясниха, че състоянието й вече е стабилно, но заради риск от усложнение остава под лекарско наблюдение. Претърпяла е две успешни операции на двата крака. Засега други операции не се предвиждат.

 

Шокирани от случилото се, нейни съученици от Руската гимназия веднага решават да помогнат. Те организират два благотворителни концерта – на 31 май и 1 юни. Учениците са говорили с известни музиканти и танцьори, които са се съгласили да участват. Парите ще отидат за рехабилитацията на Катя. 

 

Министърът на здравеопазването Таня Андреева е поела изцяло отговорността да плати материалите и операциите на момичето. До момента са събрани 2000 лева от учителите, които вече са у родителите на Катя. Междувременно шофьорът на един от автомобилите при катастрофата се е свързал с учениците, за да дари сума.

 

От източници, близки до разследването, Нова телевизия научи, че видеокамерите, разположени в района, не са успели да заснемат всичко. Те снимат само пътното шосе, но не са успели да заснемат какво точно се е случило на автобусната спирка и как точно е блъснато момичето.

 

Всеки, който иска да помогне на Катерина Матеева, може да го направи, като дари средства на банковата й сметка: 

Катерина Илиянова Матеева

Прокредит Банк

BG29PRCB92301046250311

 

Репортер: Благой Бекриев