Сините представиха официално новият си наставник

"Сините" представиха официално новия си треньор, който заяви, че Левски вече имат един фен повече. 


"За мен е чест да бъда треньор на Левски и смятам, че това е крачка напред в треньорската ми кариера. Осъзнавам какво е Левски за България. Отборът е с много голяма история и отговорността е голяма. Аз обаче съм тук, защото Левски трябва да е там, където му е мястото и вярвам, че ще го върнем. Роден съм в Испания и съм горд с произхода си, но трябва да знаете, че откакто подписах с Левски вече имате един българин повече. Агитката има един левскар повече. Всички сме левскари. Познавам добре историята на Левски и искам да остана тук много години. Благодарен съм, че Левски ме върна към футбола", каза наставникът на Левски Пепе Мурсия. Мурсия сподели, че е строг треньор като назова четири основни неща, които ще изисква от футболистите. 


"Първо ще бъда честен с играчите. След това смятам, че има четири неща, които са валидни за всяка професия. Работа, ред, дисциплина и талант. Едно нещо няма да толерирам и ще бъда безкомпромисен към това е, ако някой от футболистите не се раздава на терена. Може да ви прозвучи странно, но в началото няма да искам резултати. Ще искам много работа, чиито плодове ще берем по-късно", каза Мурсия, като продължи: "Напрежение и натиск има във всички отбори, и във всяка една работа. Надявам се, напрежението да е футболно. Първо трябва да преценя това, което имам като налични играчи. В съвременния футбол няма нищо по-важно от крайния резултат и това, което ви гарантирам, е, че ще излизаме само за победа". 


Испанецът призна, че не знае нито една дума на български, но това не е проблем в комуникацията му с футболистите. Мурсия разкри още, че започва да учи български с преводача си.