Около обед в западните и централни части на страната ще има краткотрайни валежи

Новата седмица ще започне с по-интензивни валежи в югозападните райони.
 
14-и юли ще започне с разкъсана облачност над Западна България и слаби превалявания в крайните северозападни и югозападни райони. Над страната ще се развива мощна купеста облачност и около обед в западните и централни части ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Следобед преваляванията ще продължават. По-интензивни ще са валежите в района на Кюстендил и Сандански, а почти без дъждове ще премине денят в Добруджа. Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток.
 
Температурите сутринта ще бъдат от 15 до 20 градуса. Максималните стойности ще са от 25 до 30 градуса.
 
Преди обед над Черноморието ще бъде предимно слънчево, а следобед ще се появи разкъсана облачност. Повече облаци ще има над Южното Черноморие. Ще духа слаб вятър от югоизток. Температурата на морската вода ще е от 24 до 26 градуса. 
 
Преди обед над планините от западните райони ще превалява и прегърмява. Следобед гръмотевиците ще продължават над  Рило-Родопския масив, като валежи и прегърмявания ще има и в Централна Стара планина. По високите части  ще духат слаби източни ветрове. 
 
Във вторник следобед главно в Западна и Централна България ще превалява, по-интензивно в централните части на Дунавската равнина. В сряда отново ще има валежи с летен характер, като превалявания ще има и по Черноморското ни крайбрежие. В четвъртък само западните райони и планините ще бъдат подвластни на дъждовете. В петък чувствително ще се затопля като следобед в планинските райони в Западна България ще вали топъл летен дъжд. 
 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg