Максималните стойности ще бъдат от 25 до 30 градуса

В понеделник гръмотевични бури се очакват главно в планините. Продължителността на деня ще е 15 часа и 2 минути. Луната е във фаза два дни след пълнолуние. 

 

Над страната ще се развива мощна купеста облачност и около обед в западните и централни части ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. 

 

Следобед преваляванията ще продължават. По-интензивни ще са валежите в района на Кюстендил и Сандански, а почти без дъждове ще премине денят в Добруджа. Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток.

 

Температурите в 7 часа са от 15 до 20 градуса. Максималните стойности ще бъдат от 25 до 30 градуса.

 

Преди обед над Черноморието ще бъде предимно слънчево, а следобед ще се появи разкъсана облачност. Повече облаци ще има над Южното Черноморие. Ще духа слаб вятър от югоизток. Температурата на водата ще от 24 до 26 градуса. Ще има вълни с височина до 50 см.

 

Преди обед над планините от западните райони ще превалява и прегърмява. Следобед гръмотевиците ще продължават над Рило-Родопския масив, като валежи и прегърмявания ще има и в Централна Стара планина. По високите части, над 2000 м, ще духат слаби източни ветрове. 

 

Във вторник следобед, главно в Западна и Централна България ще превалява, по-интензивно - в централните части на Дунавската равнина. 

 

В сряда отново ще има валежи с летен характер, като превалявания ще има и по черноморското ни крайбрежие. В четвъртък само западните райони и планините ще бъдат подвластни на дъждовете.

 

В петък чувствително ще се затопля, като следобед в планинските райони в Западна България ще вали топъл летен дъжд. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg