Максималните температури ще достигат от 24 до 30 градуса

В сряда преди обед по-малко облаци ще има над югозападните райони, а над останалата част от страната облачността ще е значителна - в Северозападна и Югоизточна България с превалявания. Следобед почти навсякъде ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.

 

В 7 часа температури са от 14 до 20 градуса, а през деня максималните ще достигат от 24 до 30 градуса.

 

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Ще има и превалявания, в следобедните часове - придружени от гръмотевици. По-значителни валежи се очакват по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от североизток. Температурата на морската вода е 24, 26 градуса.

 

И над планините ще има значителна облачност и мъгли по склоновете. Ще превалява и прегърмява, по-интензивно по Стара планина и Предбалкана. Ще духат умерен по билата и силни североизточни ветрове. На връх Мусала максималната температура ще бъде около 6 градуса.

 

И в четвъртък в по-голямата част от страната ще превали и прегърми, като по-интензивни ще бъдат валежите в планинските райони.

 

В петък преди обед слънцето ще се покаже за малко, но следобед отново ще се заоблачи и ще има превалявания и прегърмявания. В събота ще е по-топло с повече слънчеви часове и валежи и гръмотевици главно в западните и планински райони. В неделя затоплянето ще продължи. На фона на слънчево време, повече облаци се очакват над Източна България и планините, където е възможно да превали. В понеделник времето ще бъде слънчево и горещо.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg