Русия е отговорна за въоръжаването на сепаратистите в Източна Украйна, заявиха тримата

Американският президент Барак Обама обсъди нови санкции срещу Русия в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън, съобщиха от Белия дом.

Още по темата

 

Те са били единодушни, че трябва да продължат усилията си за дипломатическо разрешаване на кризата в Украйна и са потвърдили решимостта си да останат в тесен контакт, предаде БГНЕС. В хода на разговора са били обсъдени и допълнителни мерки, които биха могли да бъдат взети.

 

„Тримата лидери подчертаха, че Русия носи безусловна отговорност за това, че сепаратистите в Източна Украйна продължават да имат достъп до тежко въоръжение и получават поддръжка от страна на Русия. Обама и Камерън отново заявиха необходимостта от предприемане на по-нататъшни действия, ако Москва и за в бъдеще не вземе мерки за деескалация на конфликта”, се казва в съобщението на американското президентство.

 

В коментар на катастрофата на малайзийския самолет в петък канцлерът Меркел даде да се разбере, че е против налагането на допълнителни санкции на Москва.