Населението е в ужас, опитва да избяга, но градът е обкръжен

Тежки бойни действия се водят в украинския град Донецк, недалеч от мястото, където падна малайзийският Боинг 777. Летището и железопътната гара в града са подложени на артилерийски обстрел. 

 

Това може да осуети международното разследване на авиационната катастрофа, тъй като експертите не могат да стигнат до останките на самолета. 

 

В момента се провежда нещо като контраофанзива, предаде специалният пратеник на Нова телевизия в Украйна Данаил Глишев. Контраофанзивата е в централната част на града. Населението е в ужас, хората се опитват да бягат, но градът е обкръжен. 

 

Сутринта започна с артилерийски минометен обстрел от страна на украинските части, които се намират на летището. След това два танка прекъснаха жп линията, близо до гарата, което доведе до контраофанзивата. На тази гара бяха вагоните с телата на загиналите от самолетната катастрофа. Втори ден хладилният влак не може да напусне гарата в град Торез.

 

Вагоните с телата на загиналите не могат да отпътуватПрипомняме ви - на 17 юли малайзийски пътнически самолет с 298 души на борда се разби в Украйна. Самолетът, в който са пътували и експерти по СПИН, е изпълнявал полет от Амстердам до Куала Лумпур. 

 

Първите експерти, които ще се опитат да отговорят на въпроса какво е станало със самолета, пристигнаха на мястото на катастрофата на третия ден. Специалистите от Киев бяха допуснати в района от бунтовниците. Тази сутрин стана ясно, че в Украйна са стигнали и над 100 малайзийски експерти.

 

Повече информация очаквайте в централната емисия на Новините на Нова в 19 часа.