Причина за инцидента е несъобразената скорост, с която се е движел автомобилът

Три деца се отърваха на косъм от смъртта, след като кола ги помете на тротоара във видинското село Новоселци. По данни на полицията, шофьорът е карал с несъобразена скорост.
 
Симона, Ивана и Маглена си играят на тротоара пред дома им. В това време 64-годишен шофьор, сръбски гражданин, се опитва да изпревари движещ се по платното велосипедист, изгубва управление и блъска трите момичета. 
 
Майката намира шестгодишната Ивана под гумите на автомобила в безсъзнание. Съседи се притичват на помощ на майката и заедно започват да заливат момиченцето с вода, за да го свестят. Междувременно се обаждат и на Бърза помощ.
 
Децата са настанени във Видинската болница. 10-годишната Маглена е със счупена ръка, по-малката й сестричка Ивана е с комоцио, а третото пострадало дете е с множество охлузни рани.
 
Трафикът през селото е много натоварен, тъй като това е пътят за граничния пункт „Връшка чука” със Сърбия. По думите на кмета на селото - Панталей Панчев, през Новоселци денонощно се кара с несъобразена скорост. Затова е решен да поиска в селото да бъдат поставени легнали полицаи и камери. 
 
Само за последната седмица във Видинско са заловени четирима мъже без шофьорски книжки. Един от тях е предизвикал катастрофа, при която е загинал човек. 
 
Повече за инцидента и състоянието на децата разберете от видеото.
 
Репортер: Биляна Борисова