По думите му за БСП е важен Законът за МВР, а не бюджетът на НЗОК

„Винаги сме се старали да бъдем прогнозируеми и да взимаме решение на база на обществени дискусии на широк кръг от хора, никога нямаме оценката за себе си за самодостатъчност и това, че сме решили нещо да бъде най-правилно – напротив, готови сме да дискутираме и при дебатите, ако има по-добри решения, да ги приемем тях”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на форума "Управленската програма на ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 г.".

 

За тази една година в България се случи нещо, което няма как да бъде обяснено на нормалните хора в Европа - правителство без мнозинство и правителство с огромно мнозинство, когато е въпрос за задкулисие”, заяви Борисов. 

 

По думите му не е било случайно, че едно от първите решения на правителството в оставка е било да се „ликвидира БОП-ът и да се сложи ръка върху ДАНС”. „Най-големите скандали в държавата тръгнаха от там, неслучайно се отнеха правомощията на президента. Ние не си позволихме да отнемем нито едно правомощие на президента, контролът върху разузнаването, НСО. Считахме, че това трябва да стане само при съгласие на политическите партии. Неслучайно двата най-бързи закона бяха за ДАНС и МВР. Неслучайно, в последния момент смениха шефа на най-голямата дирекция в България – СДВР”, добави още Борисов.

 

Според него за управляващите е по-важен Законът за МВР и Сметна палата, отколкото актуализация на бюджета и НЗОК.

 

„Стигнаха до наглостта да ни викат „горчиво” с ДПС, а те се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици”, коментира още Борисов и добави, че е много възможно тези, които са се целували преди, на 6 октомври пак да се целуват