Партийните ръководства няма да се променят, избирателят може да направи промяната

Промяната в държавата, в политическата система, в правосъдието и други сфери е възможна, смята бившият депутат от левицата Георги Кадиев. По думите му за целта обаче е необходима критична маса от хора, които да поискат това.

Още по темата

 

Кадиев е поставен на девето място в листата на „БСП лява България” в столичния 23-ти Многомандатен избирателен район. В „Събуди се” той коментира класирането си в светлината на съмненията, че става въпрос за червен картон, наказание за статута му на вътрешен опозиционер в БСП.

 

„Призовавам много активно за използване на преференциалния вот на изборите, но не за да накажем първия или втория в листите, а за да изкараме положителното от задните редици”, обясни позицията си Кадиев. „Аз наистина съм на девето място и това е някаква форма на наказание, призна социалистът. Той отбеляза, че класираните преди него и след него са се оказали впоследствие водачи на листи – Румен Гечев в Плевен и Емил Райнов в Монтана.

 

Каква е логикатанякои са наказани, други не са. Не съм се молил за водаческо място. Ще отидем на преференциален вот и ще стане ясно, дали хората искат този или онзи”, заяви Георги Кадиев. Той се надява това да се случи във всички партии, включително в такива консервативни, по думите му, политически сили като ДПС.

 

Вече нямам надежда, че ръководствата сами ще се променят, но имам надежда, че избирателят ще ги промени. Ако това не се случи, тогава и аз ще загубя надежда”, каза още представителят на левицата, който очаква във всички области да има преференциално избрани кандидати, а привържениците на БСП масово да се възползват от тази възможност. "Това е начинът да гарантираме, че няма да има втори случай 'Пеевски'."

 

Целия разговор с Георги Кадиев можете да проследите във видеото.