Процедурата е толкова строга, колкото превозване на ценни книжа от печатницата от БНБ

От днес тръгва транспортирането на бюлетините по страната. От Централната избирателна комисия (ЦИК) уточниха, че процедурата за транспортиране е толкова строга, колкото транспортиране на ценни книжа от печатницата от БНБ.  

 

Графикът на транспортиране не се съобщава, с цел сигурност, за да не изтече информация, която да ориентира евентуално злонамерени лица. 

 

Първите камиони вече тръгнаха, съобщи екип на Новините на Нова. 7 575 000 бюлетини трябва да поемат към различните райони в страната. 400 000 са бюлетините, които ще заминат зад граница. Те вече са доставени в МВнР. При изключително засилени мерки за сигурност се случва това. Пред печатницата има осезаемо полицейско присъствие.

 

Междувременно късно вчера вечерта стана ясно, че ЦИК спира предизборния клип и на ДПС. Мотивите са същите, с които беше спрян и този на "Българския национален съюз-НД" на Боян Расате - заради участие на дете в него. 

 

Заради това решение хората на Расате нахлуха в сряда в сградата на бившия Партиен дом в опит да окупират заседанието на ЦИК. Един от мотивите им бе, че не може техният клип да бъде спиран заради участието на дете в него, а този на ДПС да продължава да се върти по медиите.