Спокоен съм за консолидацията на РБ, посочи той

„Цялата тази непоследователност на българските политици е това, което трови доверието на хората. Имам подозрението, че всичко това се справи, за да се сваля активността на изборите. А ние май сме единствените на тези избори, които искат по-висока активност и които призовават поне 4 млн. българи да излязат и да гласуват.” 
 
Това заяви в „Здравей, България” лидерът на ДСБ и лице на Реформаторския блок Радан Кънев
 
Относно отношенията между ГЕРБ и РБ, Радан Кънев посочи, че проблемът не е в думите на Бойко Борисов от последните дни: 
 
„Проблемът е, че след това „последните, с които ще говоря са Реформаторите” последва друго - „аз с БСП и ДПС няма да говоря”. Това значи, че първите, с които ще говори, са Реформаторите или може би Бареков. Само че на следващия ден каза, че с Бареков в никакъв случай няма да говори. Имаше сериозни задявки с ДПС и с БСП. Това е признак на непоследователност и на страх от бъдещето.”
 
Въпреки това по думите на Радан Кънев и към днешна, и към утрешна дата РБ биха управлявали единствено с ГЕРБ, но при много ясни и строги условия, от които ние няма да отстъпим и на които ГЕРБ към момента не отговаря.
 
Кънев посочи, че въпросите, на които от РБ очакват позицията на ГЕРБ, са – „какво е отношението към напълно безконтролната българска прокуратура?”, „какво е отношението към действащия главен прокурор и към необходимата съдебна реформа?”, „ще има ли „Южен поток” при тази цена?”, „ще върнем ли заема на БЕХ към „Газпром” или ще плащаме лихви за нищо?”, „ще има ли пари на данъкоплатеца в КТБ или няма да има?”.
 
Лидерът на ДСБ посочи, че не само няма отговор от ГЕРБ, но и че те „всеки ден отговарят различни неща”.
 
В „Здравей, България” Радан Кънев заяви, че натискът върху избирателите на Реформаторския блок е страхотен и даде пример със село, в което ДПС заплашвало, че хората нямат да имат дори дърва за огрев, ако отидат на събрание на РБ. По думите на Кънев половината село обаче дошло.
 
Основният въпрос пред България е дали старото може да разследва „тъмните” практики от миналото – 1 млн. хора с десни убеждения не го вярват, категоричен беше Радан Кънев.
 
На въпрос колко разпокъсани са отношенията вътре в РБ, Кънев заяви, че по-спокоен за консолидацията на РБ, отколкото за тази на БСП.
 
Целия разговор в студиото с Радан Кънев гледайте във видеото.