В селото право на глас имат малко над 2200 души

Агитация и гласуващи изселници имаше в гърменското село Рибново. В деня на вота предизборни плакати имаше в непосредствена близост до всички секции.

 

Още в призори площадът в Рибново е пълен с хора. Веднага след първата молитва за деня, голяма част от хората бързат да отидат до урните.

 

„Смея да твърдя, че може би сме с една от най-голямата активност в страната. Почти 100%. Така Рибново е малко нарицателно от дълги години. Освен шаренията, активни сме в тези процеси”, обясни Джамал Авдиков, председател на СИК  в Рибново.


В Рибново агитацията продължи и в деня на изборите. На метри от избирателните секции плакатите не бяха отстранени.


„Целият площад е останал от преди. Защо не е почистено е вече работа на администрацията. То е малко село, навсякъде нашарено. Гледам тук да няма в залата и изборното помещение. Иначе отвън трябва да си почистят”, добавя Джамал Авдиков, председател на СИК в Рибново.


В Рибново право на глас имат малко над 2200 души. Всичките мюсюлмани. Дали заради изборите, или заради празника Курбан байрам от няколко дни селото е пълно с изселници.


„Ние сме най-голяма секция тук в общината. Малко натоварено ще ни е, но предполагам ще мине нормално”, обяснява Джамал Авдиков.


Днес в Рибново очакват 100% избирателна активност.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Екатерина Николова