Безработицата и ниските доходи в града са основни проблеми

Заплати на футболисти вдигат стандарта в цял град. Няколко дни преди поредния мач на Лудогорец в Шампионска лига екип на Новините на Нова повери как успехите на българския шампион се отразяват на Разград, където живеят около 35 000 души. 
  

Домът на българския футболен шампион Лудогорец не е нито сред най-големите, нито сред най-богатите градове. Безработицата и ниските доходи са основни проблеми. Според някои високите заплати на футболистите вдигат цените на недвижимите имоти и наемите. 

 

Въпреки успехите на тима и факта, че спортистите живеят в Разград, брокерите казват, че цените на жилищата не са променяни от години. Раздвижване на пазара има, но още не при продажбите на жилища. Растат наемите, засега най-вече на търговските обекти

 

И все пак хората в Разград се надяват успехите на Лудогорец да продължат, а заедно с това и градът им, и стандартът им на живот да се подобрят. Стъпка в тази посока е работата по редица европроекти, най-важния от тях - за обновяване на централната част на Разград.