Звездата на леката атлетика Сергей Бубка даде старт на строежа

50-годишният Сергей Бубка, който е вицепрезидент на международната атлетическа асоциация (IAAF) и член на МОК даде старт на грандиозния проект, който е на обща стойност 39 милиона лева. "Арена Бургас" ще има под покрива си атлетическа писта, която ще отговоря на всички изисквания на IAAF
 

"Когато бях поканен да присъствам тук, пред мен нямаше друга възможност освен да кажа да. Спортът може да промени живота в един град, а с тази арена съм убеден, че тук ще се помогне много за здравето и развитието на децата", заяви олимпийският и 6 пъти световен шампион в дисциплината оврачски скок.
 

Мащабното начинание "Арена Бургас" ще има капацитет от почти 7000 седящи места, необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на национални и международни състезания в различни спортове. 
 

"Единствените зали в България са зала "Фестивална" в София и залата в Добрич, са на повече от 40 години. Те са морално и физически остарели и сега пред нас е перспективата да имаме една от най-модерните зали в Европа, в която ще можем да водим подоготовка и в която надявам се през 2017-та да можем да я открием с Балкански шампионат през месец февуари", коментира председателят на Българска федерация лека атлетика (БФЛА), Добромир Карамаринов.