Децата показаха наученото през изминалия сезон и успяха да впечатлят дори треньорите си

Шест отбора се включиха в ежегодния турнир по бейзбол за деца и се състезаваха за купата на столичното 73 СОУ „Владислав Граматик”.

 

В слънчево време, с много усмивки и викове децата показаха наученото през изминалия сезон и успяха да впечатлят дори треньорите си Теодора Георгиева (73 СОУ), Ирина Магдалинчева и Илиана Миховска (БСК „Академик”).

 

На финал се срещнаха отборите на шести и четвърти клас. Шестокласниците успяха да се преборят за купата въпреки сериозната конкуренция, която срещнаха в отбора на четвърти клас. Те поведоха с 4:2 в първи ининг от дербито.  

 

„Изключително доволни сме от организацията, която постигнахме и от уменията, напредъка и усмивките, които виждахме през целия ден. Надяваме се някой ден тези 80 деца, които въведохме в бейзбола да станат тройно повече. Силната школа изисква силна конкуренция. Не трябва много, трябва сериозност и обич към това, което правиш”, споделят Ирина и Илиана.

 

В турнира участваха и председателят на софтболната федерация Юрий Алкалай и главният секретар и треньор на софтболния  отбор „Академик” Гергана Ханджийска.

 

Турнирът е организиран със съдействието на Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг, БСК „Академик”, Даниела Кирилова (БСК „Академик”), която се погрижи за вида на игрището и фотографът Ива Кръстева (БСК „Академик”).