Ако все пак хванете някаква рибка и не я върнете обратно във водата, ви заплашва глоба от 300 британски лири

Никулден е отбелязван от българите навсякъде по света. Лесно ли е обаче да хванеш риба в Англия и да превърнеш празника си в истинско изживяване?

 

Какво ще се случи, ако изберете близкия язовир край Лондон и решите да се отдадете на никулденски риболов? Оказа се, че извън специално създадените за целта места, това е почти невъзможно. Дори славата на Темза преди векове, като прекрасна река за улов, е отдавна засенчена от мръсната вода и боклуци в момента, превърнали я в транспортен канал.

 

Артър и Джей са родени в Лондон и ходят за риба от няколко години. Мечтаят да отидат някъде в Европа, където наистина да хванат нещо, а не да си губят времето тук. 

 

Ако все пак хванете някаква рибка и не я върнете обратно във водата, ви заплашва глоба от 300 британски лири. Нямате право да използвате домашно приготвена стръв, което също се наказва от закона. Освен всичко сладководната риба се смята от повечето британци за недобра храна, която е в разрез с традициите на Острова. 

 

Тъй като да хванеш риба се оказа мисия невъзможна, а и шарани няма, не ни остава нищо друго освен да се задоволим с една хубава шотландска сьомга от магазина. 

 

Репортер: Николай Барулов