По последни данни те се укриват във френския департамент Ена

 

Камарата от цветя пред редакцията на „Шарли Ебдо” продължава да расте. Цяла нощ имаше бдение, с което парижаните изразяват своята съпричастност към трагедията, разиграла се в хумористичното списание, информира специалният пратеник на Нова в Париж Данаил Глишев.


Повече от 36 часа продължава преследването на двамата братя Саид и Шариф. Последните данни са, че те са се водили в черния списък на терористите, които се издирват и не могат да бъдат допускани на територията на САЩ. По данни на американското разузнаване рез 2011 г. Саид е бил обучаван в Йемен.

Още по темата


По последни данни те се укриват в департамента Ена. Все още обаче не е открита колата, с която са се придвижили дотам.


По мнението на френски психолози те най-вероятно са много уморени и се предполага, че ще допускат грешки.


В тяхното издирване са включени и полицейски кучета, и хеликоптери. Знае се, че двамата братя са опасни и тежко въоръжени. Преминали са и военни обучение, което ги прави изключително опасни за силите за сигурност.


Адвокатът на вестника обяви вчера, че списанието ще излезе по график – следващата сряда. Екипът на списанието в момента работи в редакцията на „Либерасион”.


Съсед, живеещ срещу редакцията, Жан Клод Диво, твърди, че главният редактор на списанието е бил целта на нападението и нападателите не са знаели, че тогава има планьорка.


Това, което прави впечатление на френските граждани, е посещението на Обама в посолството на Франция. Той е написал в съболезнователната книга: „Да живее Франция!”


Започнал е дебатът за връщане на смъртното наказание във Франция.


В Германия се засилват тежненията от противопоставянето на заселването на мюсюлманите на тяхна територия, но във Франция малцинства не се признават, понеже всички са френски граждани.


В същото време има и французи, които са притеснени, ако подобни атаки продължат.


Повече по темата гледайте във видеото.