Или как да избягаш за 60 минути

Да избягаш за 60 минути - това е основната цел на стаите на мистериите, които набират все повече популярност у нас. 


Идеята е само за час да решите поредица от логически загадки и ребуси, да съберете улики и подсказки и така сами да откриете изхода от стаята. 

 

Всичко започва от добре познатите ни онлайн игри – затворени в стая или къща, трябва сами да откриете изхода ѝ с помощта на логическата си мисъл и детективските си умения. Така постепенно компютърните игри се превръщат в реалност – първо в чужбина, а вече и у нас. През последната половин година отвориха няколко такива стаи, като идеята е сходна и изисква отборна игра с между двама и петима души.  

 

Димана и Людмил решават да изпробват детективските си умения и се пренасят в 19 век, където трябва да открият машината на времето, за да се върнат в настоящето.  През цялото време играта се наблюдава с камери, а понякога се включва детективът, за да помогне с жокер. По-малко от половината участници успяват да открият изхода за час. Димана и Людмил обаче се справиха. 

 

Стаите на загадките най-често привличат хора между 25 и 40 години, а напоследък се превръщат и в подходящ подарък под формата на ваучер.  

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си