Пилотът разби пътнически самолет със 150 души на борда

 

Още разкрития около самолетната катастрофа във Френските Алпи. Пилотът Андреас Лубиц бавно, но сигурно е ослепявал. Един от следователите твърди, че проблемите със зрението му са започнали още преди няколко години.

 

Човекът, който разби пътнически самолет със 150 души на борда, е успял да скрие състоянието си от работодателите си заради германските закони за конфиденциалност. Те не позволяват на лекарите да разкриват подробностите около здравословното му състояние и колко психически нестабилен е бил.

 

И до момента не е ясно дали възможността да ослепее е причината за психическото му състояние. По данни на Си Ен Ен копилотът е страдал от синдрома на професионалното изчерпване и от тежка форма на депресия, а следователите са открили в апартамента му антидепресанти. 

 

Андреас Лубиц е преминал годишния медицински преглед за пилоти през лятото на 2014-та година. На него обаче се обръща внимание на физическото, не психологическото здраве. Но ако Лубиц е имал проблеми с очите, както твърдят някои медии, те са щели да бъдат установени по време на теста. Според данни от германски медии той е страдал от отлепена ретина, но засега следователите не знаят дали това е повлияло на психическото му здраве.