Не можем да потвърдим информацията от пресата, каза говорителят на прокуратурата в Дюселдорф

Прокуратурата в Дюселдорф отхвърли съобщенията във френска преса, че вторият пилот на разбилия се в Алпите самолет на "Germanwings" Андреас Лубиц нарочно е сипал диуретичен препарат в чашата с питието на капитана на самолета.

 

"Не мога да потвърдя тази информация. Ние по принцип не даваме опровержения на некоректни съобщения, но това в известна степен е гротескно", каза в четвъртък пред руската държавна агенция ТАСС представител на прокуратурата, предаде БГНЕС.

 

"Според данните, с които разполагаме, тази информация очевидно не съответства на действителността", добави германският чиновник.

 

Френският вестник Echos (“Еко") разкри през свои източници, че Лубиц е сипал в чашата на първия пилот на самолета диуретичен препарат, за да може „да го накара да напусне кабината и да отиде до тоалетната”.

 

Припомняме, че пътническият самолет със 150 души на борда се разби във френските Алпи на 24 март. Загинаха всички пътници и екипажът. Според следствието трагедията е била причинена умишлено от втория пилот - 28-годишния Лубиц, който умишлено задал снижаване на самолета. Той се възползвал от това, че командирът на екипажа временно напуснал пилотската кабина, и заключил вратата.