Петима са загинали, а най-малко 50 души са ранени при инцидента

 
 
 

Фатална влакова катастрофа окървави Филаделфия. Шестима загинаха, а ранените са повече от 140. 240 души са пътували във влака по най-натоварения железопътен маршрут в Съединети щати - между Филаделфия и Ню Йорк. При катастрофата са дерайлирали седем вагона, включително и локомотивът.

 

„Бяхме във влака и изведнъж започна да се тресе. Бяхме на предната седалка и един огромен, червен куфар полетя към мен. Вагонът се обърна настрани и аз паднах върху стената му. Мисля, че имам счупени няколко ребра”, разказва Джоан Елфман.

 

„Пътувахме приятно и гладко и изведнъж усетих, че се нагланяме. Стори ми се, че ще се обърнем, но не се обърнахме. Само се наклонихме на едната страна, а после на другата”, казва друг оцелял пасажер.

 

Часове след трагедията спасителни екипи продължават да издирват пострадали и жертви сред отломките на композицията. И до момента има хора, които са в неизвестност„Бях с екипа си долу на място, при релсите… Цареше катастрофален хаос… Никога не съм виждал подобно нещо в живота си… и повечето от колегите също…”, коментира пък кметът на Филаделфия Майкъл Нътър.


Влакът е дерайлирал на завой малко, след като е напуснал централната гара на Филаделфия. Предполага се, че най-вероятна причина за катастрофата е висока скорост.