„Господари на ефира” настояват за отговор на въпроса защо наказани полицаи застават начело на ОДМВР

 

След разкритията на предаването „Господари на ефира” за шефовете на варненската полиция, МВР представи няколко обяснения на факта, че наказани с порицание и уволнение застанаха начело на областната дирекция.

 

Преди дни „Господарите” припомниха, че заместник-началникът на полицията в морската ни столица Никола Панчев е трябвало да освободи поста си още преди година заради сериозно нарушение, а шефът му Даниел Пашов - да бъде порицан.

 

Мерките срещу Панчев и Пашов бяха взети след скандал в столичното Първо РПУ. През април миналата година служители на реда обвиниха момче и момиче в хулиганство, твърдейки, че Александра Стоилова се е нахвърлила върху полицая Кристиян Стоянов и скъсала униформата му. 

 

Запис от охранителна камера в управлението, излъчен в „Господари на ефира” обаче, доказа, че „потърпевшият” пазител на реда сам е скъсал пагона си

 

Опитът за измама беше прикрит както от Панчев, така и от началника му.


 
Преди седмица в ефира на "Здравей, България" вътрешният министър Румяна Бъчварова похвали Панчев и Пашов за работата им във Варна. Тя увери, че за краткото време, откакто двамата заемат новите си длъжности, в системата на областната полиция са настъпили сериозни подобрения.

 

След разкритията на „Господари на ефира” обаче в дирекцията беше назначена проверка

 

От МВР пък информираха, че наказанията на Панчев и Пашов са изтекли, прекратени предсрочно.

 

Още по темата гледайте във видеото.