Той е настанен за принудително лечение в Центъра за психично здраве

Полицията задържа автора на деветте фалшиви сигнала за бомби, подадени за различни институции и фирми в столицата в Деня на Ботев. Установено е, че подателят на тези заплахи е столичанин на 27 години с инициали Б.Г. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в Четвърто РУ. Назначена и изготвена била психиатрична експертиза, информира БГНЕС.

 

Припомняме, че на 2 юни, в рамките на около два часа, девет души от различни институции и фирми подадоха сигнали в полицията за получени заплахи за поставени бомби. Потърпевшите уточниха, че получили на електронните си пощи съобщения, уведомяващи ги за поставени в сградите или обектите им самоделни взривни устройства. Заплахи имаше за БНР и Софийския университет, както и за няколко офис сгради в различни места на столицата.

 

При претърсване на адреса на младия мъж са иззети вещи, които са свързани с извършеното. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура и разпореждане на прокурор, задържаният Б.Г. е настанен за принудително лечение в Центъра за психично здраве.