Има жертви и ранени

 

Стрелба и жертви в киносалон в американския щат Луизиана. Възрастен мъж се изправил в киното по време на прожекция и започнал да стреля по хората в залата. Убил двама от тях и ранил други седем. След това мъжът сам отнел живота си.

 

Някои от ранените са в тежко състояние. Засега не са известни мотивите на стрелеца. Полицията в град Лафайет обяви, че знае името му, но то все още не е оповестено. Знае се, че мъжът е бил на 58 години. Според свидетели, в салона е имало около 100 души. 

 

"Като губернатор, като баща и съпруг, всеки път, когато чуя за такъв безсмислен акт на насилие, изпитвам едновременно гняв и тъга. Няма логична причина, по която такова зло да бъде причинено на семейства, които са излезли, за да прекарат една приятна вечер", коментира губернаторът на Луизиана Боби Джиндал. 

 

Мъжът е бил на 58 години. Според полицията е действал сам. Въпреки това бяха взети редица предпазни мерки.


"От съображения за сигурност затворихме другият голям киносалон в града.  Разположихме полицаи около останалите кина", шефът на полицията в Лафайет Джим Крафт. 

 

Кървавият инцидент идва само няколко дни след като стрелец уби 5 морски пехотинци в щата Тенеси. И месец след като младеж застреля 9 души в църква в Южна Каролина. Президентът Барак Обама каза, че невъзможността да промени законът за притежание на оръжие в Съединените щати е едно от най-големите разочарования в управлението му.