Санкцията от 150 000 евро е за предоставяне на транспортни услуги без лиценз

Парижкият апелативен съд наложи глоба в размер на 150 000 евро на компанията „Юбер” (Uber) за предоставяне на транспортни услуги без лиценз. Според съда дейността на компанията „Юберпоп” е „търговска измама”, информира ТАСС, цитирана от БГНЕС.

 

Компанията „Юбер” с помощта на мобилното приложение „Юберпоп” предлага услуги на пътниците за превозване с частни автомобили, без да има това право, тъй като няма лиценз, постанови съдът.

 

Конкурентната на традиционните таксита услуга породи масова вълна от недоволство в различни части на света. Таксиметровите шофьори излязоха на протести в някои от най-големите градове и столици, за да протестират срещу измамниците в бранша. Според тях те нямат правото да превозват пътници и не са преминали през необходимите инстанции за получаване на този лиценз.

 

Въпреки това услугата бързо набра скорост и стана предпочитан начин за пътуване за мнозина европейци.

 

„Юбер” е една иновативна платформа, която свързва пътници и шофьори. Тя не осъществява превоз. „Юбер” е част от споделената икономика”, заяви Димитър Радуков – ген. мениджър на „Юбер” за България в предаването „Здравей, България” в началото на октомври. Какво още каза Радуков гледайте в прикаченото видео: