Само за ден броят им се е увеличил двойно и те са вече 379

 

Броят на жалбите за сексуално посегателство в Кьолн продължава да расте. Само за ден броят им се е увеличил двойно и те са вече 379. Правосъдният министър на Германия беше категоричен, че действията на нападателите са били организирани. 

Още по темата

 

След новогодишната нощ в Кьолн 40% от жените ще избягват появяването на обществени места. Лаура е видяла ужаса на централната гара със собствените си очи. Сигурна е, че се е измъкнала по чудо.

 

"Бях с няколко мъже. Една група чужденци много внимателно ни наблюдаваха. Мисля си, че ако момчетата не бяха с нас, при всички положения щяхме да бъдем ограбени, ако не и по-лошо. Имаше изнасилвания, побои, на някои жени им беше свалено бельото, разкъсваха им полите”, разказва Лаура.

 

Дни след новогодишната нощ и първите туристически пътувания за Кьолн са отменени. От бранша се оплакаха, че имиджът на града е сериозно накърнен и то неслучайно. Туристите също се страхуват.

 

Въпреки това много са жените, които искат да живеят както преди, защото вярват, че лоши хора има навсякъде. Междувременно жалбите от жени и сигналите за насилие в новогодишната нощ продължават да растат и то не само в Кьолн.