Разгневени хора негодуват срещу въведените ограничения

 

Разгневени хора протестираха във Венецуела срещу въведения режим на тока, като издигнаха барикади и разграбиха магазини за хранителни стоки. Управляващите въведоха ограниченията, за да се пести електроенергия, а във вторник наложиха двудневна работна седмица за държавните служители.

 

В много от градовете, където е въведен режим на тока, разгневени жители излязоха на протест. Недоволството обаче прерасна в грабежи. Има и опожарени магазини.

 
„Всичко взеха… и компютъра, и естествено стоките”, каза Ирис Брачо, собственичка на
 магазин.
 

Още по темата

Над 20 души са арестувани за мародерство, като властите обвиниха за безредиците опозицията.
 
„Престъпниците са се обединили и по информацията, която имам, са платени от лидерите на крайната десница, за да нападат, ограбват и палят”, каза Франсиско Ариас, губернатор на щата Сулия.
 
Спирането на тока е по четири часа на ден, с изключение на столицата Каракас. В рамките на усилия за пестене на електроенергия обаче властите въведоха двудневна работна седмица за държавните служители.
 
„Въобще не съм съгласна! Така се сваля нивото на образование… Нито държавните, нито частните училища ще са отворени. А така ще се удължи учебната година, въобще не съм съгласна”, каза Худит Кастро, жителка на Каракас.
 
Венецуела е изпаднала в дълбока политическа криза, след като в края на миналата година опозицията спечели парламентарните избори. Като последица от неработещата държава депутатите и служителите на парламента няма да получат заплатите си този месец, тъй като парите са свършили.