Записи от охранителни камери показват какво точно се е случило

Шофьор на боклукчийски камион помете три автомобила, спрели пред жилищен блок в столичния квартал „Люлин 6”. Водачът не разбрал за случилото се и си тръгнал. Според потърпевшите полицията отказала да намери виновника, ударил колите им. 

Записите на охранителните камери в района доказват думите на потърпевшите. На тях  ясно се вижда как камионът влиза в улицата, изпразва контейнерите и се връща обратно. И следва удар.  Шофьорът така и не спира, а собствениците на ударените коли викат КАТ. 

 „Казаха, че е неизвестен извършител и то при положение, че има камери. Не реагираха. Ние си останахме виновни”, разказа един от потърпевшите Али Реджеб. 

 „Аз лично не мога да разбера логиката на полицията, която отказва да се свърже с почистващата фирма. Отказаха и да поискат информация от GPS устройството на камиона”, заяви Камен Ковачев, чиято кола също е пострадала. 

Версията на полицията обаче е противоположна. „Издадохме протокол за ПТП, за да могат на хората да се изплатят щетите по автомобилите”, обясни началникът  на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев.  Нарушителят е бил открит и вече е глобен. 

 „Не съм усетил закачането на автомобилите. Съжалявам , че съм го направил. Не съм се укрил”, обясни виновният шофьор Виктор Антов. За него това е първо нарушение откакто е зад волана. „Не съм го направил нарочно. Извинявам се на хората за това нещо”, подчерта той.