И трябва ли да си подаде оставката министърът на образованието, както искат от БСП?

Излъга ли Меглена Кунева за учителските заплати? И трябва ли да си подаде оставката министърът на образованието? По тази тема спориха в студиото на „Здравей, България” депутатите Румен Гечев от БСП – Лява България и Димитър Танев от Реформаторския блок.  
 
„Нейните думи са: Ние ще работим за увеличаване на учителските заплати. Това е много коректно”, заяви Димитър Танев.  
 
 
„Българските учители са излъгани. Не бива да бъдат лъгани, те наистина заслужават увеличение. Не само учителите, но и преподавателите във висшите учебни заведения”, заяви Румен Гечев. „Българските учители са излъгани и то в предизборното мероприятие на ДБГ. Да съберат 14 000 учители в зала „Арена-Армеец”, за да ги излъжат”, възмути се Гечев. 
 
Димитър Танев обаче отговори, че исканата оставка на Меглена Кунева е предизборна кампания на БСП. 
 
Във вторник г-жа Нинова събира целия изпълнителен съвет на БСП и отиват в Стара Загора да стегнат местната структура, защото там е пълен провал. Те дори си намериха вътрешен преврат. И понеже нямаше никаква новина, излязоха и казаха дай да искаме оставката на г-жа Кунева”, отвърна Димитър Танев. „Ще поискат оставката и на папата, само и само да влязат в медиите. Думите на Кунева са: „Ще работим за увеличение на учителските заплати””, повтори Танев. 
 
Според него именно увеличението на учителските заплати ще е една от целите, върху които ще се работи в Бюджет 2017. 
 
Недопустимо е един министър да излезе пред 14 000 души и медиите и да поеме ангажимент, без да ги е уточнил с министър-председателя и министъра на финансите”, заяви Гечев.   
 
Повече гледайте във видеото