Той дори имал сключени договори с НЗОК

Прокуратурата внесе нов обвинителен акт срещу 55-годишният Иван Вуцов от Стара Загора, който в продължение на 12 години се е представял за кардиолог. Той дори е сключил договори със Здравната каса без реално да има документ, доказващ правото му да практикува като специалист по сърдечно-съдови болести.

През 1985 година той е завършил медицина, а през 1991 година, след успешно положен държавен изпит, придобил права на специалист по ”Вътрешни болести“.

През същата година той подал документи да бъде зачислен за специализация по „Кардиология” и започнал като специализант в Първостепенна окръжна клинична болница в Стара Загора. Няколко години по-късно той на два пъти се явил на държавните изпити за специалност „Кардиология“, но не ги издържал. 

През 1996 година той обаче се снабдил с фалшиво свидетелство за призната специалност „Кардиология“ и от 2003 година до 2015 година практикувал като кардиолог и дори сключвал договори с НЗОК. 

Делото е внесено в Районния съд в Стара Загора и се очаква насрочването му. В съда вече тече едно дело срещу Иван Вуцов.