Според Георги Марков случилото се в бежанския център бе предизвестено

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши да отвори границите на страната за нелегални мигранти, след като Европейският парламент реши да подкрепи резолюция, замразяваща преговорите за членство с Анкара. 

По темата

Всичко, което се случва в Харманли, е предизвестено. Преди шест месеца прогнозирах, че политиката на отворени врати на Ангела Меркел ще доведе не само до тежък удар върху християнството в Европа, но и до атентати, тероризъм, бунтове на мигранти и радикализиране на европейските партии. Очевидно е, че политиката на Меркел претърпя крах”, коментира в „Събуди се” бившият конституционен съдия Георги Марков.

„До снощи смятах, че Борисов е постъпил честно, отказвайки се от премиерския пост. Вече миля, че ГЕРБ трябва да преосмисли тази позиция и да се опита да направи кабинет след разговор с останалите парламентарни групи. България не може да бъде хвърлена в перманентно служебно правителство и избори до дупка, накъдето се отива. Нека Борисов да направи опит да спаси страната от политическа криза”, заяви Марков.

„Добре, че стана това в Харманли, за да види целият български народ, че Брюксел ни натиска да интегрираме хора, които категорично не подлежат на интеграция”, каза още той.

В случая Ердоган е прав да размахва пръст, защото не той отиде в Берлин. Меркел, Юнкер и Туск отидоха при него да молят да пази 500-милионна Европа. А сега казват, че е диктатор – ами той беше диктатор и тогава. Нима Европа не го знаеше?”, каза още Марков.

„НАТО трябва да изпрати войски, които да затворят и да възпрепятстват влизането на мигранти. Защо НАТО бездейства? Организацията направи от износа на демокрация ислямизация. САЩ създадоха ИДИЛ с ликвидирането на проспериращи държави като Сирия, Ирак и Либия”, смята бившият съдия.