В тях се съдържа информация за интимния му живот

Русия разполага с компромати за новоизбрания американски президент. Това се посочва в документ, изготвен от службите за сигурност.

По темата

Според телевизия CNN документът от 35 страници е бил предаден в петък от ръководителите на разузнаването на Доналд Тръмп.

В него се съдържала информация за личния и интимния живот на новоизбрания президент, както и за финансите му.

Американското разузнаване смята, че Москва е опитала да се сдобие с информация и за двамата кандидати за президент, но е избрала да разкрие само тази, отнасящи се за Хилари Клинтън.

Доналд Тръмп отрече Русия някога да се е опитвала да му оказва влияние и обвини разузнавателните служби за разпространените от медиите съобщения, че Москва е събрала компрометираща информация за него, предаде БТА.

В поредица от коментари в Туитър, направени часове преди да даде първата си пресконференция от почти шест месеца, Тръмп отправи остри критики срещу разузнавателните служби заради съобщенията за събрани от Русия компромати срещу него.

"Разузнавателните служби никога не биваше да позволяват "изтичането" на тези фалшиви новини в публичното пространство", каза той.

"Последен изстрел срещу мен. В нацистка Германия ли живеем", заяви Тръмп.
Милиардерът, който след 9 дни трябва да влезе в Белия дом, и определеният от него за началник на канцеларията му Райнс Прибъс окачествиха като "фалшива новина" съобщението на CNN, че класифицираните документи, представени на новоизбрания американски президент на разузнавателен брифинг миналата седмица, са включвали твърдения за компрометираща информация срещу него, събрана от руски агенти.

"Русия никога не се е опитвала да ми оказва влияние. Нямам нищо общо с Русия - нито сделки, нито заеми, нито нищо", заяви Тръмп в Туитър.

Той посочи опровержението на Кремъл по въпроса, като написа: "Русия току-що каза, че непотвърдената информация, за която са платили политически противници, е "ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА, ПЪЛНА НЕЛЕПОСТ". Много нечестно!"

Още преди разпространяването на информацията Русия вероятно щеше да заеме централно място в пресконференцията на Тръмп, планирана за по-късно днес. На нея сигурно ще му бъдат зададени въпроси за стремежа му за затопляне на отношенията с Русия, след като разузнавателните служби в САЩ стигнаха до заключението, че Москва е прибягнала до хакерски действия с цел да повлияе върху изборите в негова полза.