Няма да правим коалиция с ДПС, подчерта лидерът на ВМРО

"Коалиция няма да направим нито с ДПС, нито с другата турска етническа партия", заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По темата

"Препоръката ми към българските политици е отсега да започнат да мислят кои са общите теми, по които всички нормални, български партии ще могат да работят заедно. Ситуацията след изборите ще бъде патова и вероятно ще се наложи и ГЕРБ, и БСП да разговарят на сериозни теми", заяви той. 

„Очаквам служебният кабинет строго да си спазва ангажиментите по Конституция. Основната функция на едно служебно правителство да подготви и проведе изборите. Смятам, че няма време един служебен кабинет да се заеме със сериозни реформи, защото той ще има само 60 дни”, каза още Каракачанов. 

„Има няколко обяснения защо от ГЕРБ заявиха, че ще ни подкрепят за съставяне на правителство, а не ни подкрепиха”, коментира лидерът на ВМРО. 

„Един от известните депутатите от ГЕРБ ми каза в кулоарите на парламента: „Вероятно няма да ви подкрепим утре, защото ако вдигнете пенсиите и започнете да гоните нелегалните мигранти, не можем да ви стигнем на изборите”. Освен това е имало и препоръки от Брюксел, а преди това е имало и препоръки от Анкара. Препоръките от Анкара са били през турското посолство към хора от кабинета”, каза още Каракачанов.