Делото трябва да бъде насрочено до 2 месеца

 Съдия, осъдила сочения за кокаинов крал Евелин Банев- Брендо, ще гледа делото срещу двама бивши министри от кабинета "Борисов 1".

Симеон Дянков, Трайчо Трайков, издателят Иво Прокопиев и още трима служители на инвестиционния посредник "Булброкърс", отиват на съд заради приватизацията на миноритарния пакет от акциите на EВН през 2011 година.

 Според прокуратурата щетата е за 20 милиона лева. Делото беше разпределено на съдия Костадинка Костадинова от Софийския градски съд.

Дянков и Трайков отиват на съд заради енергодружествата

Трайков и Дянков не бяха открити за коментар. В писмо до NOVA издателят Иво Прокопиев заяви, че е невинен и обвини прокуратурата в злоупотреба с власт.

В писмото се казва: "Целият казус "ЕВН" очевидно е скалъпена в хотел "Берлин" история, с цел репресия на опоненти на корупционния модел на управление в държавата, известен публично като моделът #КОЙ или моделът "Делян Пеевски". Подобна институционална форма на репресия е фашистки приом, който няма нищо общо със законността и представлява все по-сериозна заплаха за правата на българските граждани".  

От прокуратурата не коментират изказването на Прокопиев. Делото трябва да бъде насрочено до 2 месеца. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

Трайков и Дянков не бяха открити за коментар. В писмо до NOVA издателят Иво Прокопиев заяви, че е невинен и обвини прокуратурата в злоупотреба с власт. В писмото се казва цитирам: целият казус "евн" очевидно е скалъпена в хотел "берлин" история, с цел репресия на опоненти на корупционния модел на управление в държавата, известен публично като моделът #кой или моделът "делян пеевски". От прокуратурата не коментират изказването на прокопиев. Делото трябва да бъде насрочено до 2 месеца