Антъни Уайнър е признат за виновен за кореспонденция със сексуален характер с 15-годишна

Бившият конгресмен демократ от Ню Йорк Антъни Уайнър беше осъден на 21-месечен затвор заради размяна на съобщения със сексуален характер с 15-годишно момиче, предаде БГНЕС.

Присъдата му беше произнесена от съда в Манхатън, където през май Уайнър пледира виновен за изпращане на порнографско съдържание на непълнолетна и се съгласи да не обжалва съдебното решение в продължение на 27 месеца.

Български хакер може да бъде осъден на 100 години затвор в САЩ

„Дълго време бях много болен, но също така съм и отговорен за щетите, които нанесох", гласеше заключителната реч на Уайнър, който отправи молба да не бъде пращан зад решетките, за да може да завърши лечението си.

В САЩ осъдиха руски агент на 10 години затвор

Адвокатът на Уайнър Арло Девлин - Браун пък защити клиента си, заявявайки, че той може и да е обменял сексуални съобщения с много жени, всички останали са били пълнолетни.

Уейнър беше представител на Ню Йорк в продължение на 12 години преди да подаде оставката си през 2011 година заради изобличените му онлайн секс афери с 6 жени. През 2013 година той се опита да се кандидатира за кмет на Ню Йорк с надеждата, че сексуалните му забежки ще останат в миналото, но точно тогава бяха открити нови съобщения към други жени и той отпадна от надпреварата.

Удължиха присъдата на руски бизнесмен - правел алкохол в килията си

Кулминацията на скандала беше, когато миналата година стана ясно, че Уайнър е поддържал комуникация с 15-годишна ученичка от Северна Каролина, на която е изпращал и свои голи снимки. Това се случи в последните дни на президентската предизборна кампания през 2016 година, когато властите откриха имейли на Уайнър от жена му Хума Абедин и разкритията афектираха кандидатурата на Хилари Клинтън за президент (Абедин беше най-близката лична съветничка на Хилари и зам.-шеф на кабинета й в Държавния департамент - бел. авт). 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.