Става по-малко кисело и по-сладко при консумация

Специалисти от университета "Томас Джеферсън" в град Филаделфия, щата Пенсилвания, уверяват, че когато кафето се приготвя на стайна температура по дългия, тъй-наречен студен способ, то става по-малко кисело и по-сладко при консумация, съобщава изданието "Сайънтифик рипорт", цитирано от БТА.

Учените сравнили вкуса на напитката при различните начини на приготвяне на кафе.

Създадоха кафе от маслини

Когато смлените зърна се подложат на топлинно въздействие, получената течност киселее. А когато кафето се накисне при стайна температура и се държи да се разтвори в продължение на едно денонощия, тогава е налице студеният способ. Получава се силен и много ароматен концентрат, който може да се консумира при разреждане с вода едно към едно. Може да се прибави по желание, мляко,сметана, лед и т.н.

Така приготвеното кафе е и по-сладко на вкус. Неговата концентрация не се влияе от това колко едро е било смляно кафето. При този способ се получава по-висока концентрация на кофеин и на хлорогенова киселина. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.