До 22 декември бяха получени около 20 оферти от потенциални купувачи

Прочутата кинокомпания на американския продуцент Харви Уайнстийн може скоро да бъде продадена за 500 млн. долара, пише в. „Уолстойт джърнъл”, цитиран от БГНЕС. 

Около половината от сумата ще отиде за покриване на задължения на Weinstein Co, пише вестникът, позовавайки се на осведомени източници. 

Харви Уайнстийн загуби права върху филма "Дивата река"

Според източниците, при такава цена, след като бъдат изплатени парите за поддържане на компанията и платени разходите по съдебни спорове, за сегашните собственици на компанията няма да остане почти нищо. 

По-рано ръководството на компанията обяви готовност да я продаде. До 22 декември бяха получени около 20 оферти от потенциални купувачи. 

Актриса съди Харви Уейнстейн за изнасилване

В момента ръководството е избрало 6 най-изгодни предложения, сред които са тези на предприемача Контрерас-Суит, компанията Killer Content, студио Lions Gate Entertainment и инвестиционните фирми Vine Alternative Investments и Shamrock Capital Investments. 

Някои потенциални купувачи изразиха заинтересуваност само от част от имуществото на Weinstein Co – например от телевизионната компания, която снима известно шоу, от нейната библиотека на независимото кино. 

Кои са жертвите на продуцента Харви Уайнстийн (ГАЛЕРИЯ)

От покупката на отделни активи са заинтересувани компаниите Viacom, Sony Pictures Entertainment и Metro-Goldwyn-Mayer, които не са били включени в краткия списък на предпочитаните купувачи. 

През октомври множество актриси, сред които Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, обвиниха продуцента Харви Уайнстийн в сексуални злоупотреби, след което той беше уволнен от основаната от него компания и изключен от редица професионални организации. 

ОЩЕ СТАТИИ ПО ТЕМАТА: 

Обвиненията в сексуално насилие – истина или трамплин към славата?

Ашли Джъд описва инцидента с Харви Уайнстийн в автобиографична книга

Повдигат обвинение в изнасилване срещу Харви Уайнстийн

Изключиха Харви Уайнстийн от Гилдията на продуцентите

Знаели ли са Клуни и Деймън, че Уайнстийн е тормозил актриси? (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.