Британската полиция уточни, че става дума за инцидент от 2005 г. в Уестминстър

Лондонската полиция вече разследва трето обвинение в сексуален тормоз срещу американския актьор Кевин Спейси, съобщи телевизионният канал „Скай нюз”. 

Британската полиция уточни, че става дума за инцидент от 2005 г. в Уестминстър. За началото на първото разследване срещу Спейси Скотланд ярд информира на 3 ноември. 

Охранител обвини Кевин Спейси в расизъм

Тогава към полицията се обърна 32-годишен мъж, който твърди, че през 2008, когато е бил на 23 години, е бил в лондонското жилище на холивудската звезда в Ламбет, близо до прочутия театър Old Vic („Олд Вик”), на който през този период Спейси е художествен ръководител. Мъжът разказал, че след като пили алкохол, той заспал и се събудил от това, че Спейси извършвал спрямо него сексуално насилие. 

За второто разследване беше съобщено на 22 ноември, когато друг мъж съобщи, че е пострадал от извършен от Спейси секс тормоз, също през 2005 г.

Ново обвинение в сексуално посегателство срещу Кевин Спейси

Скандалът около известния актьор се развихри след като на 30 октомври американският му колега Антъни Рап го обвини в сексуално посегателство. Рап каза, че през 1985 г., когато е бил на 14 години, 25-годишният Спейси го поканил на гости в Ню Йорк и започнал да го задиря. Спейси каза, че не си спомня за такъв инцидент, но се извини на Рап. 

Впоследствие обвинения отправиха още няколко мъже – мексиканският актьор Роберт Кавасос, американският режисьор Тони Монтана и британецът Даниел Бийл. 

Сто известни французойки - с писмо в защита на настойчивия флирт

Кевин Спейси е двукратен носител на награда „Оскар” – през 1996 г. за поддържаща мъжка роля в „Обичайните заподозрени” ("The Usual Suspects") и през 1999 г. за главната роля в „Американски прелести” (American Beauty). 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.