От 2015 г. досега са арестувани над 225 души

Правоприлагащите органи във Франция задържаха трима души, за които се предполага, че са свързани с атентати в Каталуния през август м.г, съобщи испанското МВР, цитирано от БГНЕС.

Арестуваха помощник на атентатора от влака Амстердам - Париж

По информация на ведомството, операцията е проведена в департаментите Гар и Тарн съвместно с френските служители на реда, гражданската гвардия на Испания и полицията на автономната област Каталуния "Мосос д'Ескуадра". Според следствието, тримата задържани са свързани с Дрис Укабир – член на терористична клетка, организирала нападенията в Каталуния, който е в предварителен арест.

Най-пострадалата българка от атентата в Сарафово говори пред съда

През август 2017 на туристическата улица "Рамбла" в центъра на Барселона шофьор на ван връхлетя върху пешеходци. По-късно полицията на Каталуния ликвидира в Камбрилс в южната част на автономната област четирима терористи и рани пети, който също почина. Тази група терористи се опита да извърши атентат, аналогичен на извършения в Барселона. В резултат на атентатите загинаха 16 души. Отговорност за нападението пое терористичната групировка „Ислямска държава”.

В Атина арестуваха афганистанец, носел в раницата си детонатори

В Испания в момента е в сила четвърто ниво на терористична заплаха от пет възможни. В страната се провеждат операции по задържане на предполагаеми екстремисти. По данни на МВР в Мадрид, от 2015 по подозрение във връзки с терористи са били арестувани над 225 души.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.