Опашки от желаещи да упражнят правото си на глас имаше в Пловдив

Над 5 000 руски граждани гласуват за президент на Русия в София, Пловдив, Варна и Бургас. Изборните секции ще са отворени до 20:00 часа тази вечер.

Предварително с подвижни урни бяха обиколени над 20 града в България. 

ИЗБОРИ С ПРЕДИЗВЕСТЕН КРАЙ: 110 милиона руснаци избират президент

Водка със сельодка, песни и танци. Така празнуваха, след като гласуваха руснаците в Пловдив. В града под тепетата право на глас имаха близо 4 000 души.

Посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров заяви, че скандалът с Лондон не е повлиял на изборните нагласи на руските граждани в България.

„Искаме в страната ни да се живее комфортно и да знаем, че ни уважават и у нас, и зад граница. И сега виждам, че много хора са дошли да гласуват, хората гласуват активно”, заяви Анатолий Макаров, посланик на Руската федерация в България.

Подаръци- руски книжки и значки, имаше за тези, които за първи път гласуват на тези избори.

Русия избира президент

Във Варна вотът премина под засилена полицейска охрана. Някои от гласуващите заявиха, че е важно да участват в тези избори заради усложнената политическа ситуация. 

„Понеже съм руска гражданка и гласувам постоянно, особено като има такива - за местни избори пак идвах. Смятам, че е мой дълг”, заяви Ирина Петкова.

„Обстановка винаги е различна - сложна или не, трябва да избираш държавен глава, ако си гражданин на една държава”, коментира Владимир Тулин,  

Владимир Путин пусна бюлетината си (ВИДЕО+СНИМКА)

Кого са избрали руснаците в България, ще стане ясно към 23 часа.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.