Бързият влак Благоевград-София бил атакуван в района на кв. "Факултета" в София

Хвърлен камък рани тежко пътник в бързия влак Благоевград - София. Композицията е минавала през столичния квартал „Факултета".

Тогава хвърлен камък е счупил стъклото, до което седял 36-годишен мъж. Полицията подозира, че хулиганът е 10-годишно дете.

Неизвестни счупиха стъкло на автобус с пътници (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Един мъж падна изведнъж и започна да крещи от болка. Ние в първия момент 1-2 секунди се стъписахме цялото купе и излязохме да му помагаме", разказва Димитър Димитров, който е свидетел на случилото се. 

Началник-влакът не може да преброи колко пъти машина в негова смяна е нападана. От БДЖ обаче са преброили 19 случая само за тази година. Обикновено щетите са само материални. Този път обаче има и тежко ранен. 

Заради такива случаи, когато влаковете минават край „Факултета”, намалявят скоростта. Оказва се обаче, че макар и влакът да се движи бавно, скоростта е достатъчна, за да успее камъкът да пробие стъклото и да нанесе щети

От Националната компания "Железопътна инфраструктура" са взели и други мерки. Инвестирали са 3 милиона в изграждането на стена, която да спира летящите камъни и тоновете боклуци от незаконното сметище до релсите. Тя обаче пази само част от трасето.

Щетите, които националният железопътен превозвач понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.