Все още не е ясно защо служителите на Гранична полиция не са знаели, че трябва да се извърши проверка на пътниците

Прокуратурата ще проверява дали служителите на Гранична полиция и на летище София са извършили престъпление по служба, заради което е било допуснато частен самолет да излети без проверка. Това съобщи говорителят на главния прокурор и ръководител на спецзвено "Антикорупция" Румяна Арнаудова, цитирана от БТА.

Преди два дни МВР обяви, че частен самолет с петима души на борда е излетял от Габрово, кацнал е междинно в София и, без да бъде проверен, е излетял за Гърция.

Пътниците, излетели от Летище София без проверка, привикани на разпит

По данните на прокуратурата до момента е извършена само една проверка и тя е на капитана на самолета, който е и негов собственик.

Пътниците са чакали 70 минути в стая на летището да бъдат проверени от Гранична полиция, а след това е дошъл рамп агентът и ги е отвел на самолета, на който е било дадено разрешение да излети, обясни Арнаудова.

Все още не е ясно защо служителите на Гранична полиция не са знаели, че трябва да се извърши проверка на пътници.

Самолет излетя от Летище София без проверка

Прокуратурата ще установява механизма, по който пристигат и излитат частни самолети, както и по какви регламенти и процедури става тяхната проверка.

Държавното обвинение ще проверява и дали пътниците не са извършили престъпление, а именно - незаконно преминаване на държавната граница.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.