Продължава разследването на причините за унищожителния огън

Броят на загиналите при унищожителните пожари край Атина достигна 88 души. Зам.-кметът на региона Маратон, в който се намират някои от засегнатите от пожарите райони, подаде оставка заради трагедията. Това е първата оставка на представител на властите след пожарите, информира Ройтерс.

Откриха банкова сметка за засегнатите от пожарите

Продължава разследването на причините за пожарите, започнали в понеделник, които вече са овладени. Състоянието на 10 от пострадалите остава тежко, информира гръцкото държавно радио ЕРТ.

Източник, близък до разследването, съобщи, че един от пожарите е бил предизвикан случайно от жител от Рафина, пише гръцкият в. "Катимерини". Смята се, че това е станало по невнимание, докато мъжът се опитвал да изгори сухи клони и трева.

ЖИВОТ ПОД ПЕПЕЛТА: НЕВИЖДАНАТА ТРАГЕДИЯ В АТИНА - В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

Междувременно в Гърция започваха погребенията на жертвите на унищожителните пожари. Днес бе погребан възрастен свещеник, който се удавал в морето в опит да се спаси от пожара в градчето Мати. Стотици хора присъстваха на погребението на свещеника. Трима членове на едно семейство ще бъдат погребани утре в Мати.

ЗА ОГНЕНИЯ АД ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Българка открила 24 души, които загинали прегърнати

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви вчера, че поема цялата политическа отговорност за опустошителните пожари.

ВСИЧКО ЗА ОГНЕНИЯ АД В ГЪРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.