Двамата си отправиха взаимни обвинения в двуличие

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обвини премиера в лъжа. Поводът се оказа вчерашното изказване на Борисов, според когото евродепутатите от левицата са подкрепили започването на процедура срещу Унгария по член 7 от договора за Европейския съюз. Борисов от своя страна беше категоричен, че ако се предприемат подобни рестриктивни действия спрямо Унгария, правителството ще излезе с твърда позиция. Той определи поведението на левицата като двулично.

ЗАДОЧЕН СПОР: Поводът са евентуалните санкции от страна на ЕП срещу Унгария (ВИДЕО)

„Втори ден министър-председателят на България лъже, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария. Ние имаме 4 евродепутати, само един – Сергей Станишев е гласувал за санкции срещу Унгария. В този случай най-важното е как България ще представи позицията си в съвета. Думата там има единствено министър-председателят Бойко Борисов. От неговите досегашни изявления чуваме, че едно говори там, друго говори тук в България”, заяви в парламента председателят на БСП Корнелия Нинова.

Нинова: Решението за Унгария е грешка, искаме единна Европа

Борисов: В БСП има раздвоение на личността по темата за Унгария (ВИДЕО+СНИМКИ

„Тъй като нямаме повод или действие, имаме само решение на ЕП. Нито е влязло в Съвета, за да го коментираме, разгледахме го в оперативно заседание, взехме решение да поработим и ако възникне подобен казус тогава вече МС да изработи своята позиция. Не мога да разбера какво е това двуличие – в Брюксел или Страсбург гласуваш срещу Унгария, а в България обясняваш, че другите са такива. Или искат да изглеждат по един начин, а гласуват по друг начин. Не мога да се оженя от тая работа защото е трудно да се справиш с устата жена”, отговори на свой ред министър-председателят Бойко Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.