"Самодоволството на управляващите е неуместно", на мнение е държавният глава

Президентът Румен Радев потвърди, че в президентската институция са постъпвали сигнали за начините, по които се получава българско гражданство. Всички те били изпращани в прокуратурата. Държавният глава коментира и акцията  на спецпрокуратурата по случая с Николай и Евгения Баневи.

Мнението на президента по случая с търговията с българско гражданство е, че е рано да се дават оценки.

МИЛИОНЕРИ НА ПРИЦЕЛ: Как ще приключат проверките срещу Баневи, Арабаджиеви и Стайкови?

„Акции много, но присъди малко в България. Рано е да давам оценки. Това можем да направим, след като обвинението бъде успешно защитено в съда”, заяви Румен Радев.

Президентът допълни, че на „Дондуков” 2 също са получавали сигнали за такива случаи, без да навлиза в допълнителна конкретика по тях.

„Постъпили са сигнали и съм ги предал веднага, където трябва. Имал съм разговори и с ДАНС, и с прокуратурата по този въпрос”, обясни президентът.

МВР показа дома на Баневи отвътре (ВИДЕО+СНИМКИ)

Държавният глава коментира и случая с ареста на бизнесмена Николай Банев и съпругата му Евгения, срещу които предстои дело за присвояване и данъчни престъпления.

„За да имаме успешна борба с олигархията, трябва да имаме правоохранителни органи, които да не се влияят от политическата конюнктура. Да бъдат подвластни единствено на закона и да навлизат в икономическия, и политически периметър и на управляващите”, на мнение е Румен Радев.

Той отново отправи критики и за проектобюджета за догодина, като отбеляза, че цифрите, които са от значение за българите, не работят в полза на управляващите.

Адвокатите на Баневи внасят възражения по обвиненията на специализираната прокуратура

„Самодоволството на фона на милионите бедни и унизени не е уместно. И преди да развява своя оптимизъм, нека правителството прочете демографските статистики, криминалните хроники. Да се запознае с цифрите, които измерват стандарта и качеството на живот в най-изостаналите държави от ЕС, които са далече преди нас”, призова Радев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.