Организаторите са го нарекли „Марш за правосъдие”

Стотици се събраха и на шествие в защита на бившата кметица на Младост - Десислава Иванчева и заместничката й - Биляна Петрова.

Маршът беше организиран от гражданската инициатива "Правосъдие за всеки". Според организаторите, мотивът за шествието са тежкия процес и нарушените граждански права на двете жени. Те изтъкват и факта, че все по-малко хора у нас вярват в институциите и в справедливостта. Шествието започна от НДК и приключи пред Съдебната палата. А присъстващите носеха табели с думите "свобода" и  "право". Шествието премина спокойно и под засилено полицейско присъствие. А в редиците на шестващите имаше и хора, които твърдят, че също са пострадали от липсата на правосъдие в правосъдната система у нас.

„До нас достига информация, че искат да ги пречупят, за да подпишат споразумение и да се признат за виновни, ние си даваме сметка, че днес това са те, утре може да е всеки от нас. Затова сме тук, за да искаме правосъдие за всеки”, каза  Емил Георгиев, адвокат и член на "Правосъдие за всеки"

„Аз самата изживях страен ужас в съдебна залата и затова съм тук, защото искам само едно - да се спазват законите в България, а в нашата съдебна система е трагедия, тези, които трябва - не спазват закона”, обясни присъствието си на протеста Станка Йосифова.

СНИМКИ НА ОЛЕГ ПОПОВ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК 

Снимка: Олег Попов, NOVA

Хората се обявиха срещу тежкия процес, както го определят. И поискаха Иванчева и Петрова да бъдат освободени.

Снимка: Олег Попов, NOVA

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.