Евродепутатът забравил законния си пистолет в багажа

Ангел Джамбазки - засечен на Летище София с пистолет. Случката се разиграва на 19 ноември. Пред NOVA евродепутатът обяви, че притежава законно оръжие за самоотбрана, но забравил да го извади от багажа си и скенерът го е засякъл. На място пристига „Гранична полиция”.

Проверката е доказала, че Джамбазки има всички разрешителни, но по протокол пистолетът остава на съхранение. Няколко дни по-късно, на връщане в София, оръжието му е било върнато.

„Притежавам разрешително за законно оръжие за самоотбрана. То стои в каса, когато имам основание го нося с мен. В случая в неделя бях в такъв район, където можеше да има провокации. Отидох на летището и без да се замисля пуснах сака на скенера и вече разбрах, че има проблем. Те следваха протокола. Представих документи и ден по-късно, когато се прибрах, го взех”, обясни Джамбазки.

„Това е един банален случай, в който човек в командировка е забравил да извади законното си лично оръжие. Оставено е за съхранение, после си го е взел”, коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.